Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Voormalige hoeve uit de tweede helft van de 19de eeuw, met ordonnantie: inrijpoort/schuur-woonhuis. Bakstenen gebouw van twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Gecementeerde plint. Het woonhuis telt vier traveeƫn. Getoogde vensters, de benedenvensters voorzien van hardstenen lekdrempels, de bovenvensters van gecementeerde. Rechthoekige deur in gecementeerde omlijsting. Gewijzigde muuropeningen in het dienstgebouw.

Bron     : Schlusmans F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs : Schlusmans, Frieda