Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Voorheen langgestrekte hoeve met ordonnantie stal/dwarsschuur-woonhuis, uit derde kwart 19de eeuw. Er bevond zich reeds een gebouw op deze plaats, zie Atlas van de Buurtwegen (1845); hiervan bleven geen resten bewaard. Bakstenen gebouw onder zadeldak (Vlaamse pannen). Het woonhuis is een dubbelhuis van zeven traveeën en anderhalve bouwlaag. Getoogde muuropeningen, de vensters met hardstenen lekdrempels. Dwarsschuur met rondboogpoort. In een latere periode, mogelijk eind 19de eeuw werd het dienstgedeelte uitgebreid.

Aanvullende informatie

In 2004 herbestemd tot sociale woningen door de sociale huisvestingsmaatschappij Ons Dak, naar ontwerp van Jo Decsi, Jacobs en Vranken BVBA (Architectuurjaarboek 2004). De stallingen werden vervangen door nieuwbouw. Het woonhuis en de schuur behielden hun gevelindeling (mogelijk heropbouw?).