erfgoedobject

Hoeve De Kamp

bouwkundig element
ID
71385
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/71385

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve De Kamp
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als beschermd monument Hoeve De Kamp en omgeving
    Deze bescherming is geldig sinds

Beschrijving

Geboortehuis van de historicus kanunnik dr. J. Coenen (1870-1958). Langgestrekte hoeve uit het midden van de 19de eeuw. Boerenburgerhuis van het dubbelhuistype, vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken (mechanische pannen). Witgeschilderd bakstenen gebouw op gecementeerde plint. Rechthoekige vensters met hardstenen latei en lekdrempel, beluikt op de benedenverdieping Rechthoekige deur in een hardstenen omlijsting. Zijgevels met aandaken en vlechtingen.

Het dienstgebouw is een links bij het woonhuis aansluitende vleugel van één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Witgeschilderde baksteenbouw, voorzien van een rondboogpoort en een recent venster. Linkerzijgevel met aandak, vlechtingen en topstuk.


Bron: SCHLUSMANS F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Schlusmans, Frieda
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Hoeve De Kamp [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/71385 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.