Twee identieke burgerhuizen in spiegelbeeldschema

Beschrijving

Twee identieke, aansluitende huizen, in spiegelbeeldschema. Alleenstaande burgerhuizen van circa 1935, naar ontwerp van architect J. Martin (Lanklaar). Art-deco- en cottagestijl-invloeden. Enkelhuizen van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (mechanische pannen); elk één dakkapel. Baksteenbouw met gecementeerde partijen. De binnenste travee van elk huis is een risaliet met puntgevel en imitatie-vakwerk; op de benedenverdieping telkens een polygonale erker. Rechthoekig vensters in houten kozijnen; oorspronkelijk houtwerk en glas in lood. De ingang bevindt zich in een uitbouw in elke zijgevel, opgevat als een rondbooggalerij.