Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Voormalige langgestrekte hoeve met ordonnantie: woonhuis-stal, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Eén bouwlaag onder zadeldak (golfplaten). Woonhuis van drie traveeën van het dubbelhuistype. Bakstenen gebouw met beschilderde voorgevel. Muuropeningen voorheen getoogd, thans onder houten latei. Getoogde staldeur. Zijgevels met aandak en vlechtingen.

Bron     : Schlusmans F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda