Britse militaire begraafplaats Kezelberg

Beschrijving

Kezelberg Military Cemetery. Britse militaire begraafplaats, aangelegd in oktober en november 1918 met 147 Commonwealth graven (145 Britten, 1 Canadees en 1 Chinees) en 14 graven van Duitse soldaten en vliegeniers. Soldatenkerkhof getypeerd door de karakteristieke bestanddelen eigen aan dit type, met name de lage omheiningsmuur, de grafstenen van witte Portlandsteen opgesteld in twee blokken, aan de straatzijde, het zogenaamd "Cross of Sacrifice" en aan de ingang de "Stone of Remembrance".

• Architectuur in eigen buurt. Gevels en gebouwen in Wevelgem, een kennismaking, Kortrijk, 2002, p. 118-120.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie