Boerenarbeiderswoning en Overheulekapel

Beschrijving

Laag boerenarbeidershuis uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Lijstgevel van rode baksteen verfraaid door overhoekse muizentandfries, rechthoekige muuropeningen getypeerd door ijzeren I-balken.

Aan de overzijde staat de "Overheulekapel" van 1974. Trapgevel van rode baksteen bekroond door ijzeren kruis. In de 18de eeuw bestond een kapel met dezelfde naam, deze was meer westwaarts gelegen maar werd afgebroken om plaats te maken voor het vliegveld, getuige hiervan het opschrift "O.L.V. VAN BIJSTAND BID VOOR ONS 17(9)33".

• COOLSAET W., VAN OVERBERGHE L. 1996: Moorsele 950 jaar. Van parochie Mortsella tot deelgemeente Moorsele, catalogus tentoonstelling 950 jaar Moorsele, Heule, 35-36.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie