Gesloten hoeve van 1891

Beschrijving

Gesloten hoeve met datering 1891 door middel van uitstekende baksteenkoppen in de zijgevel van de stal. De hoeve gaat terug op een tweedelige hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw (Atlas van de Buurtwegen, 1845), waarvan de twee tegenover elkaar gelegen gebouwen de noordwestelijke- en zuidoostelijke-limieten van het huidige erf afpalen.

Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), gegroepeerd rondom een rechthoekig erf, bereikbaar via een bakstenen rondboogpoort in de vleugel aan straatzijde (noorden).

Rechts van dit poortgebouw (noordwesten) bevindt zich het woonhuis (nok loodrecht op de straat), ertegenover de stallen. Afwijkend van het gebruikelijke patroon is de dwarsschuur, die opgenomen is in de woonhuisvleugel, en de thans gewijzigde stalvleugel, achteraan het erf, waar de dwarsschuur doorgaans staat. De gebouwen zijn voorzien van getoogde, bakstenen muuropeningen en een rondboogvormige schuurpoort. Baksteenfries onder de dakranden.