Herenhuis in classicistische stijl

Beschrijving

Vrijstaand herenhuis in classicistische stijl uit het begin van de 19de eeuw, deels van de straat afgezet door betonnen afsluiting. Woning eertijds in het bezit van de belangrijke koopmansfamilie Cornillie.

Imposant dubbelhuis met gecementeerde lijstgevel van zeven traveeën en twee bouwlagen op U-vormige plattegrond. Omlopende houten kroonlijst met tandlijst. Licht vooruitspringende centrale travee bekroond door driehoekig fronton. Rechthoekige muuropeningen met persiennes op de begane grond. Zijgevels van rode baksteen, ontpleisterde achtergevel. Rechts, aanpalende nieuwbouw. Gerenoveerd in 2003.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie

Het herenhuis is niet langer vrijstaand. Rechts werd een nieuw gedeelte aangebouwd.