erfgoedobject

Tweeledige hoeve

bouwkundig element
ID
71539
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/71539

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Tweeledige hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Tweeledige hoeve, beide delen tegenover elkaar, nok loodrecht op de straat. Op de Ferrariskaart (1771-77) staat op deze plaats een langgestrekte hoeve (nok loodrecht op straat) aangeduid, in de Atlas van de Buurtwegen (1846) is de hoeve weergegeven in haar huidige vorm. Het woonhuis met aansluitende stal, links van het erf, werd volledig verbouwd. De dwarsschuur met stal, aan de overzijde van het erf, is een bakstenen gebouw onder zadeldak (golfplaten), mogelijk opklimmend tot het midden van de 19de eeuw. Getoogde schuurpoort; rechthoekige staldeur en –venster in houten kozijn. Zijgevels met aandak, vlechtingen en topstuk.


Bron: SCHLUSMANS F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Schlusmans, Frieda
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Tweeledige hoeve [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/71539 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.