Hoeve met losse bestanddelen

inventaris bouwkundig erfgoed \ bouwkundig relict

Locatie

Provincie Limburg
Gemeente Dilsen-Stokkem
Deelgemeente Rotem
Straat Klaverstraat
Locatie Klaverstraat 1, Dilsen-Stokkem (Limburg)
Status Verbouwd of Gesloopt

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Adrescontrole Dilsen-Stokkem (adrescontroles: 12-04-2007 - 12-04-2007).
  • Inventarisatie Dilsen-Stokkem (geografische inventarisatie: 01-01-2005 - 31-12-2005).

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (mechanische pannen). Woonhuis, dwarsschuur en stal in één gebouw aan straatzijde (nok parallel aan de straat), haakse stal tegen de achtergevel van het woonhuis, en open schob onder zadeldak (Vlaamse pannen) met aansluitende mestvaalt op het erf. De vleugel aan straatzijde telt één bouwlaag. Dropmotief onder de dakrand. Woonhuis van drie traveeën van het dubbelhuistype, voorzien van getoogde muuropeningen. Rechthoekige schuurpoort; getoogde staldeur en dito -venster in de rechterzijgevel.

Bron: Schlusmans F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19N1, Brussel - Turnhout.

Auteurs: Schlusmans, Frieda

Datum tekst: 2005

Relaties

Geen afbeelding beschikbaar

maakt deel uit van Klaverstraat

Klaverstraat (Dilsen-Stokkem)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.