erfgoedobject

Hoeve met losse bestanddelen

bouwkundig element
ID: 71554   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/71554

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (mechanische pannen). Woonhuis, dwarsschuur en stal in één gebouw aan straatzijde (nok parallel aan de straat), haakse stal tegen de achtergevel van het woonhuis, en open schob onder zadeldak (Vlaamse pannen) met aansluitende mestvaalt op het erf. De vleugel aan straatzijde telt één bouwlaag. Dropmotief onder de dakrand. Woonhuis van drie traveeën van het dubbelhuistype, voorzien van getoogde muuropeningen. Rechthoekige schuurpoort; getoogde staldeur en dito -venster in de rechterzijgevel.


Bron     : Schlusmans F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  : 2005


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Hoeve met losse bestanddelen [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/71554 (Geraadpleegd op 23-08-2019)