Langgestrekte hoeve

Gemeente Dilsen-Stokkem
Locatie Pastoorstraat 18, Dilsen-Stokkem (Limburg)
Status Verbouwd of Gesloopt

• Adrescontrole Dilsen-Stokkem (adrescontroles: 12-04-2007 - 12-04-2007).
  • Inventarisatie Dilsen-Stokkem (geografische inventarisatie: 01-01-2005 - 31-12-2005).

Beschrijving

Langgestrekte hoeve uit de tweede helft van de 19de eeuw, met ordonnantie: dwarsschuur–stal–woonhuis. Bakstenen gebouw van één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse en mechanische pannen). Gecementeerde plint. Het woonhuis is een dubbelhuis van drie traveeën. Getoogde muuropeningen, de vensters met hardstenen lekdrempel. De staldeur werd verbouwd tot venster. De oorspronkelijke korfboogpoort werd gewijzigd. Zijgevel met aandak en vlechtingen, links een topstuk. In de linker zijgevel een hartvormig, mergelstenen motief waarbinnen een verweerde gevelsteen met onleesbaar opschrift.