Mooie ligging, afgelegen ten westen van de kern van het gehucht. Opgericht in 1887 door een zekere Knoors op de plaats van een wegkruis. Gerestaureerd in 1958. Rechthoekige, neogotische kapel van drie traveeën met driezijdige sluiting. Witgeverfde baksteen. Gepikte plint. Zadeldak (kunstleien). Tweeledige steunberen. Spitsboogvensters in een geprofileerde omlijsting. Dito portaal met een spitsboognis erboven. In de geveltop een gevelsteen met de datering. Smeedijzeren kruis en windvaan.
Mobilair: beeld van Onze-Lieve-Vrouw in de gevelnis, gepolychromeerd hout (circa 1700); crucifix, eik (gedateerd 1834). Het gotische Sint-Jozefbeeld met Kind wordt thans bewaard in de pastorie van Stokkem: Maasland, Luik, Meester met de Pijpplooien (1450-60).
Laat-gotische beeldsnijkunst uit Limburg en Grensland, St.-Truiden, 1990, Inv. nummer 125.
GEUKENS B., Fotorepertorium van het meubilair van de Belgische bedehuizen. Provincie Limburg. Kanton Maaseik, Brussel-Sint-Truiden, 1975, pagina's 19-20.
VENKEN J., Stokkem, vroeger en nu, 1976, pagina 129.
Bron: SCHLUSMANS F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19n1, Brussel - Turnhout. Auteurs: Schlusmans, Frieda Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Smarten [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/71568 (geraadpleegd op ).