Langgestrekte hoeve en café

inventaris bouwkundig erfgoed \ bouwkundig relict

Locatie

Provincie Limburg
Gemeente Dilsen-Stokkem
Deelgemeente Stokkem
Straat Boyen
Locatie Boyen 3, Dilsen-Stokkem (Limburg)
Status Verbouwd of Gesloopt

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Adrescontrole Dilsen-Stokkem (adrescontroles: 12-04-2007 - 12-04-2007).
  • Inventarisatie Dilsen-Stokkem (geografische inventarisatie: 01-01-2005 - 31-12-2005).

Juridische gevolgen

Beknopte karakterisering

Beschrijving

Langgestrekte hoeve en café, gelegen op de Maasdijk. Ordonnantie: woonhuis–dwarsschuur/stal. Circa 1850. Bakstenen gebouw van één bouwlaag; het woonhuis is een dubbelhuis van drie traveeën. Zadeldak (mechanische pannen). Gecementeerde plint. Rechthoekige, beluikte vensters met hardstenen latei en lekdrempel; in de linkerzijgeveltop, twee kleine, getoogde vensters. Rechthoekige deur in een hardstenen omlijsting op neuten. De schuur/stal werd gerestaureerd, de poort waarschijnlijk gewijzigd. Het aandak van de linkerzijgevel werd verwijderd, de vlechtingen bleven behouden. Open schob tegen de rechterzijgevel. Recente stallen tegen de achtergevel.

Bron: Schlusmans F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19N1, Brussel - Turnhout.

Auteurs: Schlusmans, Frieda

Datum tekst: 2005

Relaties

maakt deel uit van Boyen

Boyen (Dilsen-Stokkem)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.