Langgestrekte hoeve met ordonnantie: dwarsschuur/stal-woonhuis. De situatie op de Ferrariskaart (1771-77) is niet duidelijk; in de Atlas van de Buurtwegen (1844) staat de hoeve weergegeven in haar huidige vorm; een linkse aansluitende hoeve is thans verdwenen. De hoeve dateert uit de 18de eeuw, waarschijnlijk uit het vierde kwart van de 18de eeuw. Het woonhuis is een dubbelhuis van drie traveeën en een bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen). Witgekalkte baksteenbouw op gecementeerde plint. Smeedijzeren muurankers met krullen. Gewijzigde muuropeningen. Gecementeerde rechterzijgevel, voorzien van de jaarankers 17[..].
Het dienstgedeelte is hoger dan het woonhuis. Witgekalkte baksteenbouw op gecementeerde plint. Zadeldak (Vlaamse pannen). Rechthoekige staldeur in houten kozijn. Door middel van smeedijzeren muurankers met krullen verankerde rondboogpoort. Doorgetrokken dakschild als luifel over de voorgevel. Rechter zijgevel met aandak en vlechtingen .
Bron: SCHLUSMANS F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19n1, Brussel - Turnhout. Auteurs: Schlusmans, Frieda Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)