Hoeve met losse bestanddelen

inventaris bouwkundig erfgoed \ bouwkundig relict

Locatie

Provincie Limburg
Gemeente Dilsen-Stokkem
Deelgemeente Stokkem
Straat Boyen
Locatie Boyen 46, Dilsen-Stokkem (Limburg)
Status Bewaard

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Adrescontrole Dilsen-Stokkem (adrescontroles: 12-04-2007 - 12-04-2007).
  • Inventarisatie Dilsen-Stokkem (geografische inventarisatie: 01-01-2005 - 31-12-2005).

Juridische gevolgen

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Hoeve met losse bestanddelen

Deze vaststelling is geldig sinds 01-02-2018.

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, uit de tweede helft van de 19de eeuw. Boerenhuis aan straatzijde, dwarsschuur/stal evenwijdig ermee achter aan het erf. Het woonhuis is een dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Bakstenen gebouw, met gecementeerde voor- en linkerzijgevel. Getoogde muuropeningen, de vensters voorheen beluikt. Linkerzijgevel met aandak. Getoogde deur in de achtergevel, de vensters zijn aangepast. Kleine dwarsschuur/stal van baksteen onder zadeldak (mechanische pannen). Korfboogpoort en gewijzigde staldeur. Zijgevels met aandaken, vlechtingen en topstuk. Aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen de rechterzijgevel.

Bron: Schlusmans F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19N1, Brussel - Turnhout.

Auteurs: Schlusmans, Frieda

Datum tekst: 2005

Relaties

maakt deel uit van Boyen

Boyen (Dilsen-Stokkem)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.