Beschrijving

Breedhuis met voorgevelordonnantie in de linkerzijgevel. Op de Ferrariskaart (1771-77) staat hier een langgestrekt gebouw weergegeven, in de Atlas van de Buurtwegen (1844) twee woningen, waarvan alleen nummer 7 bewaard bleef. Het gebouw heeft dus mogelijk een oude kern, doch het huidige volume dateert waarschijnlijk uit de eerste helft van de 19de eeuw, de ordonnantie van de achtergevel en de gevel aan de Snapstraat uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Bakstenen gebouw op gecementeerde plint. De gevel aan de Kiekenstraat behield zijn ordonnantie uit de eerste helft van de 19de eeuw: twee kleine houten kozijnen met sponningbeloop, voorheen beluikt, en deur in geprofileerd houten kozijn. Zijgevels met aandak en vlechtingen, een topstuk in de rechterzijgevel.