Klooster van de Zusters Vincentius

Beschrijving

"Klooster van de Zusters Vincentius", opgetrokken in 1841, zie jaartal in rechter zijgevel. Langgestrekte verankerde bakstenen lijstgevel geritmeerd door rechthoekige muuropeningen. Houten rolluikkasten voor de benedenvensters. Pannen zadeldak bekroond door klokje met windvaan. Hoofdportaal in geriemde omlijsting.

Dwars op de hoofdvleugel ingeplant neogotisch kapelletje met de hoofdvleugel verbonden door nieuwbouw. Voorgevel gemarkeerd door spitsboognis. Zijgevel geritmeerd door gekoppelde spitsboogvensters.

Achtergelegen parallelle vleugel uit de jaren 1950 die de basisschool huisvest.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie