Herberg In den Belvider

Beschrijving

Hoekpand van twee maal twee traveeën en drie à vier bouwlagen onder pseudo-mansardedak in sobere art-nouveaustijl naar ontwerp van G. Fierens, uit begin 20ste eeuw.

Markante hoektravee uitgewerkt als toren onder leien koepel. Bakstenen lijstgevels met ritmerende lisenen, gekorniste puilijst en sober art-nouveaudecor. Gekoppelde of brede segmentboogvensters, laatste travee met radvenster. Winkelramen omlijst door rondbogen.

• DE VOS-VAN KLEEF, D. 1913: Huizen in en rond de stad, De Bouwgids 5.1, 4.

Auteurs :  Plomteux, Greet, Steyaert, Rita

Aanvullende informatie

Herberg "In den Belvider", samen opgetrokken met de aanpalende rijwoning voor opdrachtgever Smits, naar een ontwerp uit 1910.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossier 1910#983.
Auteurs : Braeken, Jo