Oorlogsmonument

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Oorlogsmonument

Beschrijving

Koningin Fabiolastraat z.nr. Monument voor de oorlogsslachtoffers van de twee Wereldoorlogen, uitgevoerd door G. Gaudier-Rembaux (Ecaussines), gelegen voor de gemeentelijke basisschool. Oorspronkelijk stond het voor de kerk. Vierkante sokkel met concave buiging naar boven, waarop overwinningsfiguur. In de rechterhand kruis en lauwerkrans en in de linkerhand een vlag. Op de voorgrond Belgische helm.

JACOBS M., Zij die vielen als helden... Inventaris van de oorlogsgedenktekens van de twee wereldoorlogen in West-Vlaanderen, Deel 2, Brugge, 1995, p. 112-113.

Auteurs : De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie