erfgoedobject

Oorlogsmonument

bouwkundig element
ID: 71723   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/71723

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Oorlogsmonument
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Koningin Fabiolastraat z.nr. Monument voor de oorlogsslachtoffers van de twee Wereldoorlogen, uitgevoerd door G. Gaudier-Rembaux (Ecaussines), gelegen voor de gemeentelijke basisschool. Oorspronkelijk stond het voor de kerk. Vierkante sokkel met concave buiging naar boven, waarop overwinningsfiguur. In de rechterhand kruis en lauwerkrans en in de linkerhand een vlag. Op de voorgrond Belgische helm.

JACOBS M., Zij die vielen als helden... Inventaris van de oorlogsgedenktekens van de twee wereldoorlogen in West-Vlaanderen, Deel 2, Brugge, 1995, p. 112-113.


Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Scheir O. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Wevelgem, Deelgemeenten Wevelgem, Gullegem en Moorsele, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL15, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Oorlogsmonument [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/71723 (Geraadpleegd op 30-03-2020)