Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Kleine hoeve van het langgeveltype. De ommeloper van Groot-Reygaersvliet van 1567 maakt melding van een "woest hofstede". Deze raakt rond 1600 in verval en wordt later weer opgebouwd. De hoeve is weergegeven op de kadasterkaart van Popp (1842). In 1997 worden hoeve en stallingen verbouwd en uitgebreid door architect Ronny D'Hespeel (Brugge).

Lage, verankerde en witbeschilderde baksteenbouw onder pannen zadeldak. Rechthoekige muuropeningen. Het erf, waarop enkele hoogstammige fruitbomen, is aan de straatzijde afgesloten door een meidoornhaag.

• Dienst Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening Brugge, Bouwvergunningen, nummer 266/1997.
  • WINTEIN W., Kaart van de oude gemeente Koolkerke met een bijhorende historische schets tot 1850, in: Rond de Poldertorens, jaargang 7, 1965, nummer 1, p. 9, nummer 31.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia