Villa in modernistische stijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Villa van 1934 met landhuisallures en gelegen in een ruime tuin toegankelijk via een buishekken gevat tussen twee pilaren. Woning in modernistische stijl onder plat dak. Bepleisterde lijstgevels, de voorgevel is symmetrisch opgebouwd met centraal een ingang geflankeerd door brede korfboogvensters. Voor de ingang een portiek met vier Dorische zuilen die een balkon dragen. De verhoogde begane grond is toegankelijk via een monumentale bordestrap. Voorts strakke vensteropeningen, rechthoekig of met rondboog.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 783/1934.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia