Hoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Kleine hoeve met vrijstaande bestanddelen, reeds afgebeeld op de Ferrariskaart (1770-1778). Huidig uitzicht vermoedelijk van circa 1900: een haaks op de weg gesitueerd woonhuis, dwars erop een stal/schuur en achter laatst genoemde een wagenhuis.

• WINTEIN W., Kaart van de oude gemeente Koolkerke met een bijhorende historische schets tot 1850, in: Rond de Poldertorens, jaargang 7, 1965, nummer 1, p. 17, nummer 137.

Bron     : Gilté S., Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Koolkerke, Sint-Jozef en Sint-Pieters,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL12, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia, Vanwalleghem, Aagje