Voormalige langgestrekte hoeve, in 1993 sterk gerestaureerd. Reeds op de Ferrariskaart (1771-77) komt een langgestrekte hoeve op deze plaats voor.
Mogelijk dateert het woonhuis, links, uit de eerste helft van de 19de eeuw (aanduiding in de Atlas van de Buurtwegen, 1845); het dienstgebouw, stal-dwarsschuur, dateert uit de tweede helft van de 19de eeuw. Voorheen bevonden zich de muurankers ..72 op het dienstgedeelte. Mogelijk is deze hoeve de opvolger van het ongeveer op deze plaats gelegen Heuvelderhof of D'Hoff 't geyn Hovel, een reeds in de 14de eeuw vermeld, belangrijk groot en klein leen van Kessenich.
Gecementeerd bakstenen gebouw van één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen; recente dakkapellen). Het woonhuis is een enkelhuis van twee traveeën op sterk verhoogde begane grond. Gewijzigde muuropeningen; trap aan de woonhuisdeur. Staldeur en klein getoogd stalvenster; rechthoekige schuurpoort onder houten latei. Zijgevels met aandaken.
HENKENS P., Geschiedenis van Kessenich, Kessenich, 1979, p. 540-541.
Bron: SCHLUSMANS F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19n1, Brussel - Turnhout. Auteurs: Schlusmans, Frieda Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)