Rest van een oorspronkelijk groter geheel, mogelijk een langgestrekte hoeve. Op de Ferrariskaart (1771-77) en in de Atlas van de Buurtwegen (1845) staat hier reeds een gebouw aangeduid. De oude kern van het gebouw wordt mogelijk aangeduid door de mergelstenen gevelsteen in de linkerzijgevel: 1764. De huidige ordonnantie dateert uit de tweede helft van de 19de eeuw; in deze periode werd het gebouw ook licht verhoogd en de dakhelling gewijzigd.
Bakstenen gebouw van één bouwlaag en thans één travee onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Dropmotief onder de dakrand. Getoogde muuropeningen. De vlechtingen van de oorspronkelijke zijgevel bleven in de linkerzijgevel bewaard.
Haakse aanbouw tegen de achtergevel, uit de tweede helft van de 19de eeuw, eveneens voorzien van getoogde muuropeningen.
Bron: SCHLUSMANS F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19n1, Brussel - Turnhout. Auteurs: Schlusmans, Frieda Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)