Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, bestaande uit de oorspronkelijke, langgestrekte hoeve met nok parallel aan de straat, rechts van het erf, en een dwarsschuur met nok loodrecht op straat, links van het erf. De hoeve staat als langgestrekt aangeduid op de stafkaart van het Dépôt de la Guerre (1872).

De voormalige langgestrekte hoeve bestaat uit een woonhuis links; het voormalige dienstgedeelte rechts werd thans eveneens als woning ingericht. Bakstenen gebouw van één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen). Het oorspronkelijke woonhuis is een dubbelhuis met overhoekse muizentandfries en dropmotief onder de dakrand; getoogde muuropeningen en beluikte vensters. De ordonnantie van het dienstgedeelte werd gewijzigd. De zijgevels waren voorheen waarschijnlijk voorzien van aandaken en vlechtingen.

Dwarsschuur van baksteen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Rechthoekige schuurpoort onder houten latei. Linker zijgevel met aandak en vlechtingen. Aangebouwde stal, waarschijnlijk een varkensstal, onder lessenaarsdak tegen de linker zijgevel; rechthoekige muuropeningen onder houten latei; aandaken en vlechtingen. Recenter (?) aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen de rechter zijgevel.

Verscheidene recente, grootschalige dienstgebouwen.