Langgestrekte hoeve met oude kern

Beschrijving

Langgestrekte hoeve met oude kern. Ze staat reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1771-77) en in de Atlas van de Buurtwegen (1845). De oude kern wordt ook aangegeven door de smeedijzeren muurankers met jaartal 17 (linkerzijgevel) en 87 (voorgevel). Het huidige uitzicht is echter vrij recent en waarschijnlijk het resultaat van een bouwcampagne, aangeduid door het jaartal 1923 op de gevelsteen.

Ordonnantie: woonhuis-stal-dwarsschuur. Bakstenen gebouw van één bouwlaag onder zadeldak (nok schuin op de straat, mechanische pannen). Gecementeerde plint. Overhoekse muizentandfries en dropmotief onder de dakrand. Gevelsteen met opschrift: JKMH/ 1923. Het woonhuis is een dubbelhuis van drie traveeën. Getoogde muuropeningen, de vensters beluikt. De muuropeningen van de stal zijn gewijzigd. Rechthoekige schuurpoort onder houten latei. De zijgevels waren voorheen voorzien van aandaken; de vlechtingen bleven gedeeltelijk behouden.