School van de zusters van het Heilig Graf

Beschrijving

In 1879 beginnen de zusters van het Heilig Graf van Bilzen met een school en klooster in Kinrooi, met de bedoeling er katholiek onderwijs te verschaffen. De gebouwen worden door brand verwoest in 1880. Ze worden heropgebouwd in 1881. Van deze gebouwen rest slechts één vleugel, ingebouwd tussen recentere vleugels. Het is een dubbelhuis van tien traveeên en drie bouwlagen. onder zadeldak (kunstleien). Bakstenen gebouw op verhoogde begane grond. Getoogde vensters met hardstenen lekdrempels.

• DROST S., Geschiedkundig overzicht van het O.L.Vr. Klooster der Eerw. Zusters Reguliere Kanunnikessen der Orde van het H. Graf te Kinroy ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan 1881-1931, Maaseik, (1931), p.21.
  • GERITS G. e. a., Kinrooi 1899-1999, Kinrooi, 1999, p. 155.