Villa

Straat Graaf de Mûelenaerelaan
Locatie Graaf de Mûelenaerelaan 49, Brugge (West-Vlaanderen)

• Adrescontrole Brugge (adrescontroles: 01-11-2007 - 30-11-2007).
  • Inventarisatie Brugge - Deelgemeenten Koolkerke, Sint-Jozef en Sint-Pieters (geografische inventarisatie: 01-11-2002 - 31-05-2003).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Graaf de Mûelenaerelaan nummer 49/ Ter Looigemweg. Alleenstaande villa van 1928 in een ruime tuin toegankelijk via een smeedijzeren hekken tussen bakstenen pijlers. Het geel bakstenen parement wordt verlevendigd door gebruik van rode baksteen voor speklagen en deur- en vensteromlijstingen. Verhoogde begane grond boven een kelderverdieping. In- en uitspringende volumes onder pagodedaken. Monumentale inkom met bordestrap en luifel rustend op zuilen met vierkant kapiteel en versierd met guirlandes. Bewaard schrijnwerk.

• STADSARCHIEF BRUGGE, Bouwvergunningen, nummer 1/1928.

Bron: Gilté S., Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Koolkerke, Sint-Jozef en Sint-Pieters,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL12, (onuitgegeven werkdocumenten).

Auteurs: Gilté, Stefanie; Van Vlaenderen, Patricia & Vanwalleghem, Aagje