Klooster en kapel

Beschrijving

Kloostergebouwen met kapel, in 1932 ontworpen door architecten Jozef en Luc Viérin (Brugge). Baksteenbouw met aan de straatkant een dakkapel (puntgevel) geflankeerd door twee puntgevels met schouderstukken. De ingangstravee heeft een beluifelde toegang met bekronend Mariabeeld in natuursteen, in de top een gevelsteen met de letters "A M" + kroontje. Gebruik van doorlopende banden ter hoogte van de onder- en bovendorpels. Rechthoekige vensters, drielichten op de verdieping. Gedeeltelijk bewaard schrijnwerk, in de kapel met glas in lood. Dakruiter met klok en smeedijzeren kruis.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 581/1932.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia