erfgoedobject

Klooster en kapel

bouwkundig element
ID
71977
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/71977

Juridische gevolgen

Beschrijving

Kloostergebouwen met kapel, in 1932 ontworpen door architecten Jozef en Luc Viérin (Brugge). Baksteenbouw met aan de straatkant een dakkapel (puntgevel) geflankeerd door twee puntgevels met schouderstukken. De ingangstravee heeft een beluifelde toegang met bekronend Mariabeeld in natuursteen, in de top een gevelsteen met de letters "A M" + kroontje. Gebruik van doorlopende banden ter hoogte van de onder- en bovendorpels. Rechthoekige vensters, drielichten op de verdieping. Gedeeltelijk bewaard schrijnwerk, in de kapel met glas in lood. Dakruiter met klok en smeedijzeren kruis.

  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 581/1932.

Bron     : Gilté S., Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Koolkerke, Sint-Jozef en Sint-Pieters,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL12, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia, Vanwalleghem, Aagje
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Klooster en kapel [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/71977 (Geraadpleegd op )