Twee woonhuizen en garage Ste-Christophe

Beschrijving

Blankenbergse Steenweg nummers 41-45. Gevelrij van 1934 naar ontwerp van architect Antoine Dugardyn (Brugge). Bestaande uit twee gelijkaardige woonhuizen en de voormalige garage "Ste-Christophe". Historiserende gevels met enige invloed van de interbellumstijl. Gelijkaardige gevelrij cf. Oostendse Steenweg nummers 10-14.

• STADSARCHIEF BRUGGE, Bouwvergunningen, nummer 497/1934.

Bron     : Gilté S., Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Koolkerke, Sint-Jozef en Sint-Pieters,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL12, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia, Vanwalleghem, Aagje