Villa Ter Poel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Ter Poel

Beschrijving

"VILLA TER POEL", zie gevelsteen. Voormalig schoollokaal met voortuin, de ingang bevond zich in nummer 191, de klaslokalen in nummers 187-189. In 1902 worden er drie woningen in ondergebracht. Rode bakstenen lijstgevels in historiserende stijl met traditioneel gebruik van natuursteen voor onder meer de kozijnconstructies. Nummer 191 heeft een meer uitgewerkte gevel in neogotische stijl, zie benedenvensters met maaswerk met driepas in de boogvelden, en de deur met bekronende beeldnis onder een samengestelde boog. Leien dak oorspronkelijk voorzien van pittoreske dakvensters. Vernieuwd schrijnwerk.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 78/1902.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia