Interbellumwoning en garage

Beschrijving

Blankenbergse Steenweg nr. 216. Interbellumwoning en garage van ca. 1936. Rode baksteenbouw in combinatie met natuursteen voor de lateien en de plint en bruine baksteen voor siermetselwerk in de plint en op de gevel. Deurtravee geflankeerd door pilasters. Smalle driezijdige erker. Bewaard schrijnwerk met glas-in-lood in de bovenlichten. Rechts, gelijkaardig doch lager volume, met garage en bergruimte.

Bron     : Gilté S., Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Koolkerke, Sint-Jozef en Sint-Pieters,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL12, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia, Vanwalleghem, Aagje