erfgoedobject

Klooster van de onbevlekt ontvangen zusters en school

bouwkundig element
ID
72014
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72014

Juridische gevolgen

Beschrijving

Voormalig klooster van de onbevlekt ontvangen zusters, en school. Thans in gebruik als parochiaal centrum "De Toren" en school. Modernistisch opgevat gebouw van 1932 naar ontwerp van Jozef en Luc Viérin (Brugge). Nummer 217, is een bepleisterde lijstgevel doorbroken door inkom- en vensterpartijen met bakstenen parement. Rechts hoger opgetrokken volume met halfrond uitgewerkt, klein balkon. Bewaarde blokramen. Overgang met de gevel van nummer 219 oorspronkelijk voorzien van beeldnis met Mariabeeld. Gecementeerde lijstgevel met gebruik van rode baksteen voor het benadrukken van de penanten.

  • Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 606/1932.

Bron     : Gilté S., Vanwalleghem A. & Van Vlaenderen P. met medewerking van Dendooven K. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Brugge, Deelgemeenten Koolkerke, Sint-Jozef en Sint-Pieters,Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL12, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Gilté, Stefanie, Van Vlaenderen, Patricia, Vanwalleghem, Aagje
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Klooster van de onbevlekt ontvangen zusters en school [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72014 (Geraadpleegd op )