Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Gesloten hoeve, gegroeid uit een U-vormige hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw met de open zijde van het erf naar de straat gericht (Atlas van de Buurtwegen, 1845), die waarschijnlijk opgetrokken was in stijl- en regelwerk.

Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (mechanische en Vlaamse pannen) gegroepeerd rondom een rechthoekig erf, bereikbaar via een bakstenen rondboogpoort in de vleugel aan straatzijde (oosten).

Rechts van de inrijpoort, woonhuis van een bouwlaag, voorzien van getoogde, muuropeningen afgewerkt met baksteen uit de tweede helft van de 19de eeuw, de vensters beluikt en voorzien van hardstenen lekdrempels. De oudere kern blijkt uit de zijgevel aan straatzijde met aandak en vlechtingen, waarschijnlijk een vroege verstening.

De stallen tegenover het woonhuis werden volledig vernieuwd en ingericht als woning.

De dwarsschuur achteraan het erf behield resten van de oude kern in vakwerkbouw; andere muurgedeelten zijn van baksteen met mergelstenen speklagen.