Vrijstaand burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vrijstaand burgerhuis

Beschrijving

Avelgemstraat nr. 8. Dieper in gelegen vrijstaand burgerhuis van 1910 (cf. gevelsteen). Dubbelhuis met lijstgevel van rode baksteen verfraaid door witte sierbaksteen, voor o.m. fries en muurbanden en door arduin voor o.m. plint, onderdorpels, aanzet- en sluitstenen. Deurtravee geflankeerd door lisenen en oplopend in dakkapel. Segmentbogige muuropeningen met bewaard schrijnwerk.

Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Scheir O. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Spiere-Helkijn, Deelgemeenten Helkijn en Spiere, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL16, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie