Samenstel van twee eenvoudige burgerwoningen

Beschrijving

Elleboogstraat nr. 21-23. Samenstel van twee eenvoudige burgerwoningen uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Dubbelhuizen van rode baksteen met aflijnende getrapte fries. Licht getoogde muuropeningen met vernieuwd schrijnwerk. Bewaarde luiken bij nr. 23.

Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Scheir O. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Spiere-Helkijn, Deelgemeenten Helkijn en Spiere, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL16, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie