Boerenarbeidershuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenarbeidershuis

Beschrijving

Gaverstraat nr. 7. Dwars op de straat ingeplant, vrijstaand boerenarbeidershuis uit het laatste kwart van de 18de of het eerste kwart van de 19de eeuw. Lijstgevel van witbeschilderde verankerde baksteen op gepikte plint. Rechthoekige muuropeningen met bewaard schrijnwerk, cf. blokvensters.

Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Scheir O. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Spiere-Helkijn, Deelgemeenten Helkijn en Spiere, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL16, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie