Restaurant La descente du pont

Beschrijving

Gemeenteplein nr. 1. Restaurant z.g. "La descente du pont". Lijstgevel van rode baksteen verfraaid door witte sierbaksteen en rijkelijk gebruik van arduin voor o.m. aanzet- en sluitstenen en doorlopende onderdorpels. Onder de kroonlijst casementen met invulling van cementtegels.

Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Scheir O. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Spiere-Helkijn, Deelgemeenten Helkijn en Spiere, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL16, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie