Drie dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Drie dorpswoningen

Beschrijving

Stationsstraat nr. 1. Samenstel van drie woningen uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Combinatie van twee dubbelhuizen met tussengelegen enkelhuis. Lijstgevel van grijsbeschilderde baksteen, licht getoogde muuropeningen met bewaard schrijnwerk.

Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Scheir O. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Spiere-Helkijn, Deelgemeenten Helkijn en Spiere, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL16, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie