Arbeidershuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeidershuis

Beschrijving

Jacquetbosstraat nr. 10. Arbeidershuisje van vier traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak, doorbroken door twee dakkapellen. Bakstenen lijstgevel met aflijnende overhoekse muizentandfries.

Rechts, eenvoudige bakstenen wegkapel op rechthoekige plattegrond. Pannen zadeldak met windbord. Puntgevel met spitsbogige deuropening. Bepleisterd en beschilderd interieur; O.-L.-Vrouw-met-kindbeeld.

Bron     : De Gunsch A. & De Leeuw S. met medewerking van Scheir O. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Spiere-Helkijn, Deelgemeenten Helkijn en Spiere, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL16, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie