Zaalkerk van 1938 naar ontwerp van K. Gessler (Maaseik), gebouwd op de plaats van een noodkapel van 1911, die een oudere, nooit voltooide kapel van circa 1860 verving. In 1952 werd Voorshoven een zelfstandige parochie.
Rechthoekig bakstenen gebouw onder hoog zadeldak (kunstleien), met toren in de oosthoek, koor van één rechte travee met vlakke sluiting aan de noordoostzijde, portaal in de zuidoostgevel, halfronde doopkapel in de zuidwestgevel, en sacristie tussen de toren en het koor. Plint van donkere baksteen. Gecementeerde partijen. De traveeën zijn gemarkeerd door korte steunberen. Rechthoekige vensters; puntvormige dakvensters als bovenlichten; de zuidwestgevel is voorzien van een register gekoppelde spitsboogvensters. Toren onder tentdak met galmgaten in de opengewerkte bovenste geleding. Bakstenen spitsboogportaal.
GERITS T.J., Neeroeteren, dorp op de scheiding van Kempen en Maasland, (De Tijdspiegel, 24, 1969).
GERITS T.J., Vijftig jaar geleden kreeg Neeroeteren-Voorshoven zijn eerste kapel, (Ooters Jaarboek, 4, 1994, p. 44-46).
Bron: SCHLUSMANS F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19n1, Brussel - Turnhout. Auteurs: Schlusmans, Frieda Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)