Tweeledige hoeve

Beschrijving

Tweeledige hoeve uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Twee parallelle gebouwen met nok loodrecht op straat. Ten westen van het erf het hoofdgebouw met ordonnantie: dwarsschuur-stal-woonhuis. Gecementeerd bakstenen gebouw van één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Het woonhuis is een dubbelhuis van drie traveeën. Getoogde muuropeningen, de vensters beluikt; kleine rechthoekige stalvenster; staldeur onder houten latei; rechthoekige schuurpoort. Aanbouwsel onder lessenaarsdak tegen het schuurgedeelte.

Aan de overzijde van het erf, dienstgebouw, waarschijnlijk een voormalige stal met aan straatzijde het bakhuis, met de bakoven onder zadeldakje tegen de achtergevel. Witgeschilderd bakstenen gebouw onder zadeldak (mechanische pannen). De muuropeningen werden waarschijnlijk allemaal aangepast. Recent aanbouwsel tegen de voorgevel.