Tweeledige hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Tweeledige hoeve

Beschrijving

Rest (zuidoostvleugel) van een tweeledige hoeve, als dusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1771-77) en in de Atlas van de Buurtwegen (1845). Langgestrekt gebouw (nok loodrecht op straat), van 1762, zoals aangeduid door middel van muurankers in de gevel aan straatzijde: A 1762.

Bakstenen gebouw van zeven traveeen en één bouwlaag onder zadeldak (kunstleien). Witgeschilderd bakstenen gebouw op een gecementeerde plint; een lage plint van Maaskeien is zichtbaar in de zijgevel aan straatzijde. Smeedijzeren muurankers met krullen. Getoogde vensters in een gecementeerde (?) en beschilderde omlijsting met sluitsteen. Twee gelijkaardige deuren, en een getoogde bakstenen deur. Gewijzigde vensters aan straatzijde. Twee waarschijnlijk recente houten kozijnen in de achtergevel.

Recenter aanbouwsel tegen de achtergevel.