Langgestrekte hoeve uit 1850

Beschrijving

Langgestrekte hoeve, gebouwd in 1850 achter een reeds bestaande hoeve, aan de privéweg die deze met de straat verbindt. De hoeve werd gerestaureerd en de ordonnantie gewijzigd. Bakstenen gebouw van één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Dropmotief onder de dakrand. Het woonhuis is een enkelhuis van drie traveeën. Getoogde muuropeningen. In de rechterzijgevel een mergelstenen gevelsteen met thans vrijwel onleesbare initialen, J.M.G/ M.[.] D/ […], en datering 1850; het aandak verdween, de muurvlechtingen bleven behouden; banden van Maaskeien.