Kleine stadswoning van 1932

Beschrijving

Enkel rijhuis van drie traveeën en twee bouwlagen met mansardeverdieping, opgetrokken volgens plannen van architect Felix Lefever in 1933. De gevel, met een parement van platte bruingele baksteen en geaccentueerde lintvoegen, bevat rechthoekige deur- en vensteropeningen met getrapte bovenzijde, omgord door grote vlakken in kunststeenbepleistering op consoles in licht verheven metselwerk. Afwisselende baksteenverbanden en verheven muurvlakken, zoals in de borstweringen en de deuromlijsting op de begane grond en het cordon ter hoogte van de vensterdorpels, verlevendigen de anders vlakke gevel. Originele houten kroonlijst en vensters met horizontale roedeverdeling in de bovenlichten.

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 92670 (bouwvergunning 24.05.1933).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie