erfgoedobject

Burgerwoning naar ontwerp van Achille De Buck

bouwkundig element
ID: 72366   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72366

Juridische gevolgen

Beschrijving

Burgerwoning van twee traveeën en twee bouwlagen met mansardeverdieping naar plannen van architect Achille De Buck uit 1935. Geheel opgetrokken uit rode baksteen met brede muurbanden in similibepleistering ter hoogte van de verdiepingsovergangen. Een rechthoekige gesloten loggia in de brede venstertravee onder een houten kroonlijst, loopt links in de deurtravee over in een open balkon met buisreling. Boven de ver uitstekende houten kroonlijst, twee mansarde dakkapellen met zuilvormige opstanden in hout. De houten inkomdeur met diefijzers zit in een trapsgewijs verdiepte portiek met betonnen luifel en bovenlicht. Recent vernieuwd schrijnwerk in de vensteropeningen.

  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 95371 (bouwvergunning 15.05.1935).

Bron     : Mondelaers Lydie & Verloove Clara i.s.m. Van Roy Diane, Van Damme Marjolijn en Meulemans Katharina. 2009. Inventaris van het bouwkundig erfgoed. Provincie Vlaams-Brabant. Leuven binnenstad. Herinventarisatie. Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. VLB2 (onuitgegeven werkdocument)
Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje
Datum  : 2009


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Burgerwoning naar ontwerp van Achille De Buck [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72366 (Geraadpleegd op 10-07-2020)