erfgoedobject

Uitbreiding Volksbank

bouwkundig element
ID: 72375   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72375

Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Uitbreiding Volksbank
    Deze vaststelling is geldig sinds 20-09-2010

Beschrijving

Gebouwencomplex, in 1948 opgetrokken in neotraditionele stijl als uitbreiding bij de voormalige Volksbank van Leuven (Muntstraat 3). Complex geheel met zijtrapgevels en sierankers, opgetrokken in baksteen en witte natuursteen en samengesteld uit een breedhuis (nr. 7) en een hoekhuis (nr. 9), beide afgedekt door een leien zadeldak met dakkapellen onder een zadeldak met schild en bolversiering.

Nr. 7. Vierlagig en drie travee├źn tellend breedhuis met korfboogdeur, bol- en kloosterkozijnen.

Nr. 9. Voormalig "Huis der Vlaamse Leergangen". Drielagig hoekpand met een als trapgevel uitgewerkt risaliet onder een brede korfboogpoort, aan de rechterzijde geflankeerd door een korfboogarcade onder kruis- en bolkozijnen met glas in lood.


Bron     : Mondelaers Lydie & Verloove Clara i.s.m. Van Roy Diane, Van Damme Marjolijn en Meulemans Katharina. 2009. Inventaris van het bouwkundig erfgoed. Provincie Vlaams-Brabant. Leuven binnenstad. Herinventarisatie. Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. VLB2 (onuitgegeven werkdocument)
Auteurs :  Mondelaers, Lydie, Verloove, Claartje


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Uitbreiding Volksbank [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72375 (Geraadpleegd op 20-01-2021)