Stadswoningen en garage

Beschrijving

In oorsprong vier woningen en één garage die als één geheel in 1924 in opdracht van industrieel Victor Vanderkelen (1851-?) opgetrokken werden en opgevat zijn als gespiegelde enkelhuizen van twee bouwlagen onder een pannen zadeldak met dakkapellen en een aandak per twee woningen.

De bakstenen lijstgevels met hardstenen plint en als drielicht uitgewerkte verdiepingsvensters hebben een sobere decoratie van imitatiebanden in similisteen en verdiepte spiegels in decoratief metselverband. Het originele schrijnwerk bleef overal bewaard, behalve in nummer 56; de oorspronkelijke garage werd in 1947 tot woonhuis omgevormd door invoeging van deur en venster.

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie