erfgoedobject

Klein modernistisch appartementsgebouw

bouwkundig element
ID
72395
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72395

Juridische gevolgen

Beschrijving

Klein modernistisch appartementsgebouw, ontworpen door architect Paul Stevens in 1941, bestaande uit drie traveeën en drie bouwlagen onder een plat dak met houten kroonlijst. De gevelopstand, volledig bekleed met een natuurstenen parement, vertoont sterk vooruit- en terugspringende gevelvlakken in de vorm van een dubbelhoge centrale erkeruitbouw op rechthoekig grondplan, in de deurtravee uitlopend op een verdiept balkon met metalen balustrade. De grote rechthoekige deur- en vensteropeningen hebben fijn metalen schrijnwerk met functionele horizontale en verticale verdelingen. De begane grond bevat naast een garagepoort en een bandvenster, een inkomtravee met deur en venster onder een omvattend bovenlicht, die toegang verleent tot de gemeenschappelijke traphal met afgeronde hoeken.

  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 101445 (bouwvergunning 24.06.1941).

Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Verloove, Claartje
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Klein modernistisch appartementsgebouw [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/72395 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.